torstai 24. huhtikuuta 2014

Nespresso UMilk

Kahvinkulutukseni saattaa kasvaa lähiaikoina reilusti, sillä menin ja ostin Nespresso UMilk -kapselikahvikoneen. Ihana laite! :)


Ostamassani laitteessa on erikseen maidonvaahdotin, jolla saa lämmintä tai kylmää maitovaahtoa kahvin seuraksi. Yllätyin, miten nopeasti sekä kahvi että maitovaahto valmistuu. Pesee aiemmin käyttämäni yhdistelmän: mutteripannulla kahvia ja maidon lämmitys liedellä. ;) Muutenkin laitteen käyttäminen ja puhdistaminen on helppoa ja nopeaa.


Laitteella saa kolmenlaista kahvia ("mitta"): espresso, ristretto ja lungo. Niihin voi sitten lisätä maitoa tai makusiirappia ja siten tehdä cappuccinon, latten tai caffè macchiaton ja monia muita. Kahvin pintaan tulee muuten aika hyvä crema, tuo tuollainen "vaahto" kahvin pinnalla, samoin lämpötila on sopivan korkea. En itse tykkää haaleasta kahvista yhtään!


Kahvikapseleita on vaikka millä mitalla. Valitessa iskee melkein valinnan vaikeus! Koneen mukana tulee 16 erilaista kahvia, mikä helpottaa valintaa. Itse huomasin pitäväni enemmän vahvoista sekoituksista, esim. Indriyasta. Pieni miinus siitä, ettei kapseleita saa kaupasta (nykyään Nespressolla taitaa olla liike Helsingissä) vaan ne pitää tilata netistä. Toimituksen pitäisi olla tosin aika nopeaa.

Haluan muuten kehua Nespresson asiakaspalvelua. Heillä on nyt meneillään kampanja, jossa kahvikoneen ostajalle hyvitetään 40 tai 80 euroa. Itse tietenkin onnistuin sekoilemaan asian kanssa enkä saanut hyvitystä käyttööni kahvikapseleita tilatessa. Sain kuitenkin asiakaspalvelusta puhelun, jossa minulta kysyttiin haluanko käyttää etuni jo tässä tilauksessa. Tokihan minä! :)

Ostin laitteen itse ja vilpittömästi voin sitä kehua erikoiskahvien ystäville (ainakin näin reilun viikon kokemuksella). Minulla ei ole tavallista kahvinkeitintä eli siinä mielessä en osaa verrata laitteita, mutta näppärä tuo on. Onko teillä kokemusta kapselikahvikoneista vai luotatteko perinteiseen kahvinkeittimeen?

5 kommenttia:

 1. Minka varinen kapseli on sun suosikki? :p
  Ma en oikein maista suurta eroa...ehka pitais maistella paria kahvia samaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tummemmista kapseleista (=kahveista), musta, tummanharmaa, tummansininen, tummanpunanen (decaf intenso), tumma oranssi (?)... Mitä sä juot eniten?
   En mäkään kovin suuria eroja huomaa, lähinnä vaan siinä voimakkuudessa. :)

   Poista
  2. Meil on yleensa ruskeeta Cosia tai violettia. Tai sitten ruokakaupan feikkikapseleita ja niista otan useimmiten 7/12 tai 9/12 voimakkuuksia.

   Poista

Ilahdutit kommentillasi! Kiitos!