torstai 8. toukokuuta 2014

La grande bellezza

Kävin pari päivää sitten pitkästä aikaa elokuvissa. Halusin ehdottomasti nähdä Paolo Sorrentinon elokuvan La grande bellezza (Suuri kauneus). Elokuva voitti parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin, joten odotukset olivat korkealla. En pettynyt, sillä pidin elokuvasta paljon! Olen kuullut myös eriäviä mielipiteitä, mutta omaan makuuni se oli. Toki elokuva oli hivenen erikoinen (fellinimäinen joidenkin arvostelujen mukaan), mutta ei liian erikoinen missään nimessä.

Parasta elokuvassa oli ehkä visualisuus. Elokuva oli upeasti kuvattu (ja leikattu myös): kuvakulmat, valot... kaikki aivan upeaa. Ja tietenkin Rooma, joka on elokuvan näyttämönä! Elokuvan juoni ei ollut monimutkainen, vaan tapahtumat liittyivät pitkälti samoihin hahmoihin ja paikkoihin, lähinnä päähenkilön pohdintoihin elämästään. Ajatuksia ja tunteita herättävä elokuva.

Harmi, että tämän tyypiset elokuvat pyörivät vain vähän aikaa elokuvateattereissa. Ilmeisesti Suuri kauneuskaan ei kuulu enää ohjelmistoon (Turussa ainakaan). Jos saat tilaisuuden katsoa tämän elokuvan, tartu siihen. Suosittelen lämpimästi! :)


6 kommenttia:

 1. Hei mäkin kirjoitan elokuvista seuraavaksi!

  VastaaPoista
 2. Hei toi oli vuos sitten meilla leffateatterissa! Huomasin traileria etsiessa. Eli en taida voida menna kattoon...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, ihih, perus! Tänne tuli varmaan ohjelmistoon sen jälkeen, kun oli voittanut oscarin (muuten ei olis tullut lainkaan!). :) Vuokraa se!

   Poista
 3. Kävin myös katsomassa tän Italian takia. Rooma oli ihana ja toki siinä oli kauniita kuvia, mutta olin itse ihan pökerryksissä tuon leffan jälkeen. Ilmeisesti en ole ihan niin taiteellinen, että olisin ymmärtänyt siitä mitään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä siitä ei pitänytkään ymmärtää mitään! Kenties erilaisten tunteiden herättäminen oli ideana. Kuka tietää? ;)
   Elokuvassa oli paljon suoria ja epäsuoria viitteitä muihin italialaisiin teoksiin. Mä olen opiskelujeni takia "joutunut" (tai saanut, heh) tutustua italialaiseen kulttuuriin, ilman sitä en ehkä olisi päässyt elokuvaan kiinni samalla tavalla kuin nyt. Kovin taiteellisena kun en pidä itseäni! :)

   Poista

Ilahdutit kommentillasi! Kiitos!