maanantai 31. maaliskuuta 2014

Mafian naiset


Olen paristakin lehdestä lukenut hiljattain arvion italialaisen toimittajan Lirio Abbaten kirjasta Mafian naiset. Menin eilen ostamaan kirjan, koska aihe on tärkeä, minusta ainakin. Populaarikulttuurin romantisoitu mafiakuva on todellisesta räikeästi eroava. Totuus on tässä tapauksessa liian raaka. On kuitenkin hyvä tietää täällä Pohjolassakin, millaista rikollisuutta vastaan Italiassa (ja muuallakin) taistellaan.

Kirja ei ole mitään leppoisaa luettavaa vaan kuvaus mafian toimintatavoista ja naisten järkyttävästä kohtelusta rikollispiireissä. Olen kirjaa lukiessani miettinyt monesti, että onko tuollainen mahdollista! Onhan se, valitettavasti. Positiivista toisaalta on se, että yhä useampi haluaa vastustaa rikollisuutta. Hintana vaan paljastuksista on se, että loppuelämä menee poliisisuojeluksessa. Siltä näitä rohkeita toimittajia ja mafian taakseen jättäneitä on. Heitä tarvitaan, sillä mafian nujertamiseksi täytyy tietää, kuinka se toimii.


Suosittelen kirjaa, jos haluaa lukea raporttia mafian todellisuudesta. Kaunokirjallinen elämys kirja ei ole, paikoin se on hieman kökösti kirjoitettu, mutta näkökulma on mielenkiintoinen ja päähenkilön tarina uskomaton.

2 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkistä! Tuo opus täytyy ehdottomasti lukea. Olen monesti miettinyt etelä-italialaisten naisten elämää, miten paljon he tekevätkään perheen eteen ja miten paljon heillä on nieltävää. Toivottavasti koko mafiakulttuuri näivettyy pikkuhiljaa..

  Löysin tänne ihanaan blogiisi äskettäin ihan sattumalta, tervetuloa vastavierailulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos vinkistä oli hyötyä! :)
   Mafiakulttuuri on kyllä sellaista oman edun ajamista ja muiden sortamista, että olisi jo aika saada touhu pysäytettyä.

   Piipahdin päivällä blogissasi, mutta tulen paremmalla ajalla uudelleen vierailulle! Sulla oli mielenkiintoisia postauksia. :)

   Poista

Ilahdutit kommentillasi! Kiitos!