Tiramisù
- 2 kananmunaa
- 50 g sokeria + kaksi ruokalusikallista valkuaisten joukkoon
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- Savoiardi-keksejä
- kahvia
- pinnalle sokeritonta kaakaojauhetta, esim. van Houten
Keitä kahvi (itse tein espressoa, mutta tavallinen kahvi käy hyvin) ja anna jäähtyä. Erottele keltuaiset ja valkuiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset sokeriin, kunnes seos on vaaleaa. Lisää mascarpone seokseen. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja 2 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto mascarpone-seoksen joukkoon varovasti sekoittaen. Kasta Savoiardi-keksit jäähtyneeseen kahviin ja laita vuokaan ensimmäiseksi kerrokseksi. Keksien päälle laita mascarponeseosta. Tee toinen samanmoinen kerros. Lopuksi ripottele pinnalle kaakaojauhetta. Anna tiramisùn tekeytyä jääkaapissa pari tuntia/ yön yli.
Näyttää kuvassa rumalle, mutta maku on erinomainen! |
Eilen illalla nautin tiramisùn kanssa kupin espressoa (ylimääräisen, joka jäi yli keksien kostuttamisesta), tänään lounaalla ennen töihin lähtöä cappuccinon. Savoiardi-keksejäkin jää varmasti ylimääräisiä, niitä voi italialaiseen tapaan kastaa cappuccinoon, jos haluaa. :)
Kuulin jostain että tiramisu olisi parhaimmillaan jos se on saanut tekeytyä vuorokauden ajan jääkaapissa. :) Ja tuo kuvan tiramisu on minusta kaunis. :D
VastaaPoistaOlet oikeassa! Vuorokausi jääkaapissa, ja tiramisù on parhaimmillaan. Kiitos! :)
Poista