perjantai 19. heinäkuuta 2013

Clean & Lean -ruokakirja

Sain tänään pari viikkoa sitten Suomalaisesta kirjakaupasta tilaamani Clean & Lean Diet Cookbook -kirjan. Kirjoittaja James Duigan kertoo opuksessa ruokafilosofiastaan ja jakaa terveellisiä reseptejä sekä arjen ruokailua helpottavia käytännön vinkkejä. Hommasin kirjan Kotirouva Lontoossa -blogin Minnan vinkkauksesta, joten ihan arvuuttelemalla en sitä ostanut. Kirja onnistui silti yllättämään positiivisesti. Reseptit ovat kohtalaisen helppoja kaikki, raaka-aineet ovat Suomestakin saatavilla eikä kirja rajaa liiaksi mitään ruoka-aineita pois (sieltä löytyy jopa cheat-osio jälkiruokineen!). Kirja on lisäksi helppolukuinen ja selkeä (englanniksi tosin). Pidän paljon loogisesta järjestyksestä, joka etenee aterioiden mukaan eli aamiaisesta lähdetään liikkeelle. Se helpottaa omien aterioiden tarkastelua. Itse ajattelinkin ensin muokata aamupalaani terveellisempään suuntaan. Siitä sitten pikkuhiljaa jatkaa muihin aterioihin.


Kirjassa on ehdotus 14 päivän ruokalistaksi, mikä on oiva apu tällaiselle kaltaiselleni ihmiselle, joka tykkää ruoanlaitosta, muttei välttämättä keksi, mitä valmistaisi. Lisäksi löytyy listoja, joista yhdistelemällä saa terveellisiä ja monipuolisia aterioita. Tietenkin löytyy paljon reseptejä, jotka ainakin näin silmäilemällä näyttävät oikein herkullisilta. Eli nyt vaan Clean & Lean -metodia noudattamaan!
Loppuun vielä kuva illallisestani, joka on yritys (en ollut ehtinyt lukea kirjaa ennen kaupassa käyntiä) noudattaa kirjan neuvoja. Aika hyvin meni nappiin joidenkin kirjan reseptien kanssa. Tosin alla oleva annos (pienempänä) sopisi kirjan mukaan hyvin myös aamiaiseksi! Oho! Oli siellä toki tavallisempiakin aamupalaehdotuksia. :)


5 kommenttia:

 1. Pitaisko ton kirjan perusteella syoda suolanen aamupala vai meneeko makeekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kirjassa parikin ohjetta terveellisimpiin pannareihin eli eiköhän makeakin ole ok, kunhan aamupalaksi ei ole mitään kaupan sokerimuroja tai keksejä/pullaa tai muuta missä on lisättyä sokeria. Jogurtti marjojen kanssa on hyvä "makea" aamupala. Periaatteessa aamupalassakin pitäisi olla proteiinia ja kasviksia/marjoja yms.

   Poista
  2. Nooh mun yleisin aamupala on kakku tai pulla...:-D plus jogurttijuoma

   Poista
 2. Minkälaisia jälkkäreitä?? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin nyt vasta sun kommentin! Se oli joutunut roskakoriin.... :(
   Jälkkärit eivät ole kovin clean tässä kirjassa...tai siis ovat ihan oikeita jälkkäreseptejä, mm. suklaakakku, sorbetti, "fruit crumble" (ehkä vähän kuin meiän omenakaurapaistos) ja paljon muitakin. :)

   Poista

Ilahdutit kommentillasi! Kiitos!