tiistai 6. marraskuuta 2012

Italialaisia elokuvia + kirjavinkki

Jos joku etsii hyvää luettavaa, voin suositella Paolo Giordanon kirjaa Alkulukujen yksinäisyys. Kirja on  kahden hiukan erikoisen ystävän kasvutarina. Tarina ei ole kevyimmästä päästä, mutta draaman ystäville suosittelen. Itse en malttanut laskea kirjaa käsistä ja taisinkin lukea sitä joku yö aamulehden tuloon asti. Tarina ei pääty niin kuin aluksi ajatteli (tai toivoi), mutta silti siitä jäi hyvä mieli.

Kun kirjasta tehdään elokuva, tarina usein kärsii. Niin myös Alkulukujen yksinäisyyden kanssa. Tilasin elokuvan netistä, koska pidin kirjasta paljon. Elokuva oli lähinnä outo ja henkilöhahmot irrallisia. Juonikin olisi jäänyt epäselväksi ellen olisi lukenut kirjaa aiemmin. Elokuvaa en siis suosittele.

Paolo Giordano La solitudine dei numeri primi
Samalla kertaa tilasin myös muutaman muun italialaisen elokuvan. Parista olin kuullut aiemmin ja siksi halusin ne nähdä, yksi (La nostra vita) vaikutti hyvälle esittelyn perusteella, joten klikkailin senkin ostoskoriin. Tilaamissani elokuvissa ei ole tekstityksiä suomeksi, jos joku pohtii. Siksi italian taito on tarpeen. Eli jos mielii katsoa hyviä elokuvia, ei kun kieltä opiskelemaan! :)

La solitudine dei numeri primi, Mine vaganti, La nostra vita. Mine vaganti on Özpetekin, yhden lempiohjaajani, leffa.

Näiden lisäksi ostin komedian Benvenuti al Sud.

4 kommenttia:

  1. Yritin loytaa jonku italialaisen elokuvan, ei tullut mieleen kun Ricordati di me - ootko nahny? Vuodelta 2003 ja siina on mm. Monica Bellucci. Sillon se oli musta hyva mutta enpa tieda, mita mielta oisin melkein kymmenen vuotta myohemmin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, sulla on nyt kuva! :)
      Mulla on se itseasiassa. Hmm, siitä on jo aikaa, kun oon sen katsonut, niin en nyt oikein muista tykkäsinkö. Kai se oli ihan ok. Haluutko lainaan? Siinäkään ei oo tekstejä (tai saattaa ehkä olla ranskaks...). Ajattelin lähettää sulle paketin tässä joku päivä muutenkin, hihi. :)

      Poista
    2. Seleva, why not! Tosi kivaa, odotan jo pakettia!! Kun ei oo mitaan nettitilauksiakaan talla hetkella tuloillaan ;-)
      P.S. Muistatko osoitteen? Jos et, ma laitan sen sulle kannykkaan.

      Poista
    3. Okei, laitan tulemaan! :) Pitäis mulla olla sun osoite jossain kirjotettuna... :)

      Poista

Ilahdutit kommentillasi! Kiitos!