torstai 21. marraskuuta 2013

Aperitiivillä Roomassa

Jos matkustaa Italiaan, kannattaa ehdottomasti käydä aperitiivillä, aperitivo. Tapa on lähtöisin Pohjois-Italiasta, mutta etelämmästäkin kuten Roomasta löytyy monia hyviä aperitiivipaikkoja. Aperitiivi tarkoittaa siis, että ostamalla drinkin saa myös syödä seisovasta pöydästä. Monissa paikoissa valikoima on sen verran hyvä, ettei illallista enää tarvitse/jaksa syödä lainkaan.

Kävin Rooman reissulla ystäväni kanssa Freni e Frizioni -nimisessä paikassa Trasteveressä. Tykkään paikan vähän "karusta", mutta ystävällisestä tunnelmasta. Drinkit olivat oikein hyviä (maksoivat 8 euroa sisältäen buffan) ja ruoat maittavia. Paikan ruoat ovat kasvis- ja itämaispainotteisia, nam. Drinkit muuten maksetaan ensin kassalle, minkä jälkeen mennään kuitti kädessä baaritiskille. Sitten pitää etsiä paikka täydestä baarista (erittäin suosittu paikka paikallisten nuorten aikuisten keskuudessa). Baarin ulkopuolella on aukio, jonne voi mennä, jos sisällä ei ole tilaa.

Ruokaa seisovasta pöydästä (saa santsata!). ;)Lähellä Freni e Frizionia on pari muutakin aperitiivipaikkaa kuten Nylon ja Friends. Joen toisella puolella (=lähempänä keskustaa) Piazza Navonan lähellä on trendikäs Fluid. Siitä pidän myöskin paljon. :)

Oletteko te nauttineet italialaisesta aperitivosta? :)

2 kommenttia:

  1. Nam! Ton jalkeen ei tartte menna illalliselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi ruoat oli hyviä! Pasta ja kaaliwokki oli mun suosikkeja, leipäkin oli tosi hyvää! :)

      Poista

Ilahdutit kommentillasi! Kiitos!