torstai 14. marraskuuta 2013

Blogiperiaatteeni

Minutkin haastettiin kertomaan blogiperiaatteistani, kiitokset siitä StyleC:lle! Kyseessä on siis haaste, jossa bloggaaja kertoo bloginsa taustoista ja omista periaatteistaan bloggaajana. Idea lähti Löytö-blogin Johanna Koolta, ja onkin jo monessa blogissa kiertänyt.

(Käytän muiden blogeissa olleita väliotsikoita.)

Perusjutut

Aloitin blogini noin vuosi sitten luettuani useamman vuoden ajan muiden blogeja. Ajattelin, että löydän tätä kautta väylän höpötellä kiinnostavista aiheista muiden kanssa. Pidän blogeissa juuri vuorovaikutuksesta kirjoittajan ja lukijoiden välillä. Perinteiset lehdet eivät pysty ihan samaan. Toki tämä on tietyllä tapaa myös "muistivihko", jonne voin laittaa itselleni ylös ideoita ja vinkkejä tai esimerkiksi muistella tehtyjä matkoja.

Teksti ja ulkoasu

Kirjoitan vapaamuotoisesti, mutta toivottavasti kunnollisella suomen kielellä. Aiheet ovat kevyitä, sellaisia, jotka piristävät omaa ja toivottavasti muidenkin arkea. Mitään kovin henkilökohtaista en tänne halua.

Blogin ulkoasu taitaa olla pysynyt samana koko tämän vuoden. Halusin siitä selkeän ja helposti luettavan with a hint of pink, hih. Seuraava projekti voisikin olla uuden bannerin tekeminen ja/tai muuten pieni päivitys ulkoasuun. :)

Kuvat

Kuvissa minulla on reilusti parannettavaa. Nautin muiden kauniista kuvista paitsi teknisen osaamisen suhteen (kameran säädöt, kuvankäsittely) niin tietysti myös taiteellisesta ja visuaalisesta puolesta. Valitettavasti minulla ei ole teknistä osaamista eikä aina oikein silmää ottaa upeita kuvia. Olen sellainen perustallaaja tässä asiassa. Haluan oppia valokuvaamaan kunnolla, mutta toistaiseksi muut asiat ovat menneet edelle. Toivon, että kuvieni viesti ja tunnelma silti välittyvät lukijoille.

Useimmiten käytän itse järkkärillä ottamiani kuvia, välillä kännykkäkuvia. Joskus myös lainaan toisten kuvia, mutta niihin merkkaan aina lähteet. Kuvien lainaamisesta on ollut paljon puhetta tekijänoikeuksien suhteen ja taidan minäkin luopua tavasta, joka ei ole täysin laillinen. Markkinointikuvia lainailen luultavasti jatkossakin, esim. kollaasien yhteydessä.

Postaustahti

Nyt syksyllä postaustahti on hiukan hidastunut, sillä en ole juuri päiväsaikaan kotona, mikä vaikuttaa taas kuvaamiseen (liian pimeää!). Lisäksi postausaiheet ovat välillä vähissä, kun istuu päivät lähinnä kirjastossa tai on töissä. (Toiveita saa esittää!). Koetan kuitenkin palata useampi postaus/vko -tahtiin, koska pidän itse kohtalaisen usein päivittyvistä blogeista.

Yhteistyö ja mainonta

Blogini on niin pieni, ettei minulle ole tarjottu yhteistyötä enkä oikein kaipaakaan sellaisia. Tai siis kukapa pahastuisi mielenkiintoisista yhteistyöehdotuksista (ei kukaan!), mutta en kirjoita blogiani niiden toivossa. :)

Ikävät kommentit

En ole saanut sellaisia. Kiitos siis mukaville lukijoilleni! :)

Työhöni liittyvät asiat

Olen pitänyt työasiat ja enimmäkseen myös opiskelujutut poissa blogista. Välillä blogin aiheet liippaavat työjuttuja tai asioita, joita käsittelen opintojen merkeissä, mutta en ole kokenut aiheelliseksi korostaa sitä seikkaa. Blogini ei kuitenkaan liity työhöni tai opintoihini vaan on harrastukseni.

Vinkit bloggaamiseen

Tekemällä oppii! Blogi vaan pystyyn ja kirjoittamaan. Itse taisin kirjoittaa ensin viikon tai kaksi niin, että pidin blogin salaisena, sitten vasta avasin sen kaikille. Sain kokeiltua teknisiä juttuja rauhassa ja lisäksi katsoa, miten blogin pitäminen lähtee liikkeelle.


Moni bloggaaja on tämän haasteen jo toteuttanut, mutta olisi mukava lukea ElisabetenCiacynSofian ja Elle-Marien ajatuksia bloggaamisesta. :)

Ai niin ja oma kuva piti lisätä postaukseen, niin haasteessa taisi olla... Kamppailen muuten edelleenkin sen asian suhteen, että laittaako vaan oma nassu reilusti postauksiin vai "leikatako" pää irti. Pidän enemmän blogeista, joissa lukija paljastaa kasvonsa (tulee ihan erilailla "tutuksi"), mutta pelkään silti asiaa julmetusti (en edes oikein tiedä miksi). Saa siis nähdä, miten jatkossa toimin. Tässä nyt on pää mukana, mutta aurinkolasit visusti silmillä! ;)


6 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta. Aikalailla samoilla periaatteilla mennààn. Ja ehdottomasti niità kuvia kasvoistakin kehiin...toisaalta jos asustelisin suomessa niin ehkà tunnistettavuuden takia pitàisin itsekin hieman "matalampaa" profiilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! :)
   Mun täytyy vähän vielä miettiä asiaa. Olisihan se kiva, että kasvot näkyisivät, mutta jotenkin pelottavaa silti, hmm.

   Poista
 2. Tätä oli kiva lukea! Ja ihana kuva sinusta: mukavan rennon näköinen asu ja bloggaajakin näyttää rennon tyytyväiseltä. Kukapa ei noissa maisemissa näyttäisi :) Mistä tuo kuva on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, juu lomalla otettu kuva ja sen huomaa! Kuva on kesäkuun Brysselin reissulta. :)

   Poista
 3. Kiitos Kaunis Stella! Älä pelkää, naama tänne vaan! Who cares?

  VastaaPoista

Ilahdutit kommentillasi! Kiitos!