keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kuulumisia

Postiluukusta räpsähti pikkupaketti pari päivää sitten. Siskoni muisti minua taas yllätyslahjalla! Aikamoisen ihana sisko mulla! :) Mukana oli myös kirje. Kirjeiden kirjoittaminen pitäisi muuten ottaa uudelleen tavaksi. Se on jotenkin niin paljon henkilökohtaisempi ja mukavampi tapa kuulumisten vaihtoon kuin sähköposti (jos asialla ei ole kova kiire!).

Paketista paljastui mm. kauniinvärinen silkkihuivi, jota tulen varmasti käyttämään, ja muistilappuja. :)


Tänään taas olen viettänyt hulvattoman päivän italialaisen ystäväni kanssa! Olen kuullut mitä hauskempia ja hullumpia juttuja sekä saanut rupatella pitkästä aikaa kunnolla italiaksi. Tekee hyvää mielelle ja kielitaidolle, hih. Välillä kyllä italialaisten suorasukaisuus tuntuu nahoissa. Minä olen muun muassa lyhyempi ja blondimpi kuin muistissa oli plus lihonut! Oh my, mielestäni en ole muuttunut juuri lainkaan (em. asioiden suhteen) parissa vuodessa, joka edellisestä tapaamisestamme on vierähtänyt. Lopulta ystäväni perui muut paitsi hiustenvärikommentin. Kaikki kommentit oli silti jotenkin sydämellisesti sanottu, ei niistä voinut mitenkään suuttua. Sain kyllä kehujakin. Ylipäätään italialaisten on tapana kommentoivat ulkonäköasioita ihan erilailla (=suoraan päin näköä!) mihin Suomessa on totuttu!

Olen iloinen, että ystäväni viitsi saapua Suomeen. Maamme sijainti on hivenen hankala, joten ei tänne kovin usein eksy kavereita ulkomailta. Aijai, naurattaa vieläkin tämä päivä, johon ei muuten lopulta sisältynyt juurikaan Turun nähtävyyksien kiertamistä. Kaikki aika meni kuulumisten päivittämiseen, valokuvien katselemiseen ja uuden tiedon hankintaan (piti mm. selvittää, mikä querce=tammi tai sen sottospecie=alalaji kasvaa Suomessa, hehe). :)

5 kommenttia:

 1. Oi miten ihania pikku paketteja :) Tuollaisia voisi itsekin muistaa aina joskus lähettää jollekin ystävälle: ei ole kallista, mutta saajan ilo on suuri. Ja kiva saada tuollaisia vieraita aina joskus! On aina hauska pohtia mitä haluaisin näyttää ulkomaalaisille vieraille. Tai edes kotimaisille, jos ovat paikkakunnalla ensimmäistä kertaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Suuri ilo saajalle, mutta vain pienehkö vaiva lähettäjälle! :)

   Vieraat avaavat silmät näkemään oman kaupinkinsa erilailla. Mut yllättää usein, miten ulkomaalaiset ihastuvat Suomen luontoon (vaikka juu siitä paljon puhutaan). Outoa vieraalleni oli esimerkiksi, miten meillä kasvaa rannalla mäntyjä, kun Italiassa niitä on lähinnä vuoristossa. :) Toisaalta ymmärrän, sillä usein ihastun (erilaiseen) luontoon itsekin ulkomailla. :)

   Poista
 2. Heheh huvittavia noi hanen kommentit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tell me about it! Pari kommenttia sai hänkin multa kuulla noiden juttujen jälkeen, heheh.

   Poista

Ilahdutit kommentillasi! Kiitos!