torstai 17. lokakuuta 2013

Halpiskosmetiikkaa

On joitain kosmetiikka-/hygieniatuotteita, joihin tykkään panostaa, sitten on niitä, joista valitsen halvimman tai ainakin yhden halvimmista vaihtoehdoista. Nuo halpisversiot toimivat kuten pitää, joten miksi maksaa vastaavasta tuotteesta enemmän. :p


Kerran ruokakauppareissulla muistin silmämeikinpoistoaineeni loppuneen, joten nappasin Pirkan aineen koriini. Ihan ok tuote, joka poistaa ripsarin ja luomivärin eikä aiheuta kirvelyä silmissä. Riittää mulle, ja siksi olen ostanut sitä toistekin. Toinen Pirkan tuote on kynsilakanpoistoaine. Se poistaa kynsilakan nopeasti ja tehokkaasti eli toimii kuten pitääkin. Kolmantena pihistyksen kohteena on hammaslanka (sen käytössä ei saa silti säästää, heh!). En keksi kohdallani ainuttakaan syytä maksaa siitä halvinta merkkiä enempää! En myöskään halua törsätä sheivaushöylään. Tässäkin tapauksessa halvempi hoitaa homman yhtä hyvin kuin pikkasen kalliimpi kollegansa.


Tähän asti muilla on ehkä ollut samoja "halpiskosmetiikkavalintoja", mutta seuraava tuote on mahdollisesti yllätys. Listallani on nimittäin myös shampoo. Pesen hiukset aika usein, joten shampoota kuluu kohtalaisen paljon. Siksi tuntuu hassulta tuhlata sellaiseen. Sitä paitsi sehän huuhdotaan pois joka tapauksessa, hih.


Käytössäni olevaan XZ:n tuuheuttavaan shampooseen olen kyllä sen verran tyytyväinen, että olisin valmis maksamaan siitä nykyistä enemmänkin. Se pesee (heko heko) kaikki kokeilemani kalliimmat shampoot. Se tuoksuu hyvälle ja puhdistaa hiukset jättäen ne pehmeiksi. Jotkut tuuheuttavat shampoot jättävät hiukseni yhdeksi suureksi takkupalloksi, tuo ei sitä onneksi tee. Mikään shampoo nyt ei tuuheuta hentoja hiuksiani, mutta sitä en odotakaan. Tätä shampoota suosittelen muillekin! :)

Mistä tuotteista te valitsette "halpisvaihtoehdon" vai tapahtuuko sellaista lainkaan? :)

4 kommenttia:

 1. No mulla on vahan noi samat tuotteet halvimmasta paasta. Suihkusaippua kanssa. Ma en oo todennut kalliiden ja halpojen shampoiden valilla kovin isoa eroa, ihan samalla lailla hiukset tulee puhtaaksi vitosen kuin viidenkympin tuotteella. En oo kokeillut mitaan ihan halvinta mutta noi perus fruktis, elvital, schwarzkopf on kaytossa. Niin ja kaikista paras tuote on taalla supermarketeissa myytava israelilainen todella hienorakeinen kasvopesu/kuorinta, ihan ykkonen! Paras kasvojen kuorintatuote mita olen kokeillut (YSL, Kiehl's jne mukaan lukien).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on suihkusaippua, unohdin vaan kuvata. :p Niin, shampoon jälkeen "pitää" kuitenkin laittaa muita aineita (hoitoaine, muotoilutuote), niin miten se vaikutus säilyy niitten alla, en tiedä... Toistaiseks meen halvalla linjalla, kerran toimii ihan hyvin. XZ:n tuotteet sitä paitsi valmistetaan Suomessa, joten kiva tukea kotimaista. :)
   Kuulostaapa hyvälle sun löytämä kuorinta-aine! :)

   Poista
 2. Tää oli aika hauska postaus: huomasin nimittäin että olen supernirso tässä suhteessa ja käytän aika pitkälti pelkästään selektiivistä tai semi-selektiivistä (esim. Lumene) kosmetiikkaa. Suihkusaippuat jne ostan toki kaupasta, mutta niissäkin suosin Niveaa, Palmolivea tmv "merkkiä", sillä halvemmat kuivattavat päivittäiskäytössä ihoani kovasti. Noista sheivihöylistä oli hauska keskustelu jokunen aika sitten myös Karkkipäivä -blogissa: omassa käytössäni olen kokenut, että ero kalliimpien ja halvempien välillä on aivan selvä ja onnistun noilla halvoilla terillä tosi helposti tekemään itselleni haavoja. Hiuksiin en käytä koskaan mitään muuta kuin kampaamotuotteita (paitsi joidenkin muotoilutuotteiden kohdalla voin tehdä poikkeuksen, sillä en käytä niitä päivittäin): uskon että kampaamotuotteet ovat hoitavampia ja kerrostuvat vähemmän hiuksiin kuin markettiuotteet. Enpä tiedä onko tässä sitten miten paljon perää....

  Oli jopa hankalaa miettiä mitä halppistuotteita tulee käytettyä. Ensimmäisenä mieleen tulee Vaseliini, jota käytän huulirasvana. Ja tuo Pirkan kynsilakanpoistoaine muuten on hyvää, se on totta :) Muuten huomaan kyllä olevani aikamoinen nirsoilija kosmetiikassa, sillä en keksinyt muita oikeasti halppistuotteita. Jos kategoriaan lasketaan esimerkiksi Lumene tai muuren marketista saatavat merkit (Nivea jne) niin sitten löytyy jo enemmän valinnanvaraa. Mutta tuota hammaslankaa pitää testata! Olen siinäkin tosi tarkka millaisesta tykkään, mutta en ole vielä testannut mitään halppisversiota, joten pitää antaa niille ainakin mahdollisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla suihkusaippuat hiukka vaihtelee tilanteen mukaan. Joskus panostan johonkin parempaan, mutta jotenkin kuvittelisin, että aika samaa tavaraa ovat... Yksi hajusteeton kuivan ihon suihkusaippua mulla on aina käytössä (jonkun toisen rinnalla) ja se taitaa maksaa 2 e/ 500 ml. Hyvä ja halpa! :)
   Luinkin Karkkipäivästä tuon sheivihöyläpostauksen. Mulla oli viimeksi käytössä kaikista halvin vaihtoehto ja se kyllä raapi ihoa ikävästi. Nyt mulla on pakkaus Bic Soleil -teriä, ja musta ne toimii hyvin. Tosiaan ihoni ei ole mikään kovin herkkä, että ehkä siksi voin käyttää noita. Kampaamosta hankitut hiustuotteet voivat kyllä olla hoitavampia, totta... Hmm, mun hiuksissa en silti oikein huomaa eroa, joten merkillä ei ole niin väliä. Poikkeuksena hoitoaineet, jotka yleensä hankin vähän "paremmalta" merkiltä.

   Hauska kuulla, miten muut tuotteita valitsevat. Luulen, että nämä valinnat ovat myös tottumiskysymyksia. Kun löytää itselleen hyvän ja tottuu siihen, tuntuu oudolle vaihtaa! Kasvoihin laitettavien tuotteiden ja meikkien suhteen olen itse tarkempi kuin tällaisten perusjuttujen kanssa. :)

   Poista

Ilahdutit kommentillasi! Kiitos!