maanantai 21. lokakuuta 2013

Silmänrajaus with a flick

Syy siihen, miksi musta ei tule ikinä kääntäjää löytyy otsikosta (=en osaa kääntää, heh). Onneksi on muita urapolkuja.... No, mutta asiaan. Pidän paljon kissamaisista silmänrajauksista. Ihan arkipäivinäkin, kunhan siipiosio ei ole liian pitkä. Olen lukenut paljon vinkkejä siihen, kuinka kauniit rajaukset tehdään, ja niiden lisäksi katsonut videoita. Siltikin olen kokenut siipimäiset rajaukset vaikeiksi. Olen viime päivinä ottanut asiakseni harjoitella silmänrajauksia with a flick. :)

Viikonloppuna tajusin, miten onnistun. Olen aiemmin kuvitellut, että helpottaa kun "kiristän" toisella kädellä varovasti silmäluomea. Väärin! Helpointa on katsoa suoraan peiliin ja aloittaa kohdasta, johon haluaa rajauksen "siiven" loppuvan. (Tämä siis sen jälkeen, kun perusrajaus ilman siipeä on jo valmis.) Tuolla tavoin rajauksen saa juuri haluttuun kohtaan ja se näkyy kauniina silmä ollessa auki. Tuttua kauraa ehkä muille, mutta jostain syystä tuon tajuamiseen meni omalla kohdallani tovi! :)

Kynällä piirettynä rajauksesta tulee pehmeämpi. Tässä rajaus ruskealla kynällä tehtynä.

Pahoittelut ylikasvaneen otsatukan sekoilusta! ;)

Jätin kuvat pienemmiksi tällä kertaa. Tuskin kukaan haluaa nähdä zoomausta silmästäni! :p
Tämä kuva kaiken lisäksi ylivalottui, silmäni ei ole harmahtava oikeasti. :)

Kokeilin rajausta myös mustalla geelillä. Siten rajauksesta tulee tarkempi ja värivalinnasta johtuen tässä tapauksessa myös erottuvampi. Sopii varsinkin iltaan! :)

p.s. On mulla ripset!!
Melkein tekisi mieli avautua tähän loppuun Picasasta. Onnistuin sekoittamaan koko ohjelman: ensin hävisivät albumit ja järjestys meni muutenkin sekaisin, sitten en pystynyt siirtämään kuvia takaisin koneeni työpöydälle. Rytäkässä omat hermoni pettivät ja poistin kaikki kuvat. Lopuksi deletoin koko Picasan, ugh! Eipä tullut tehtyä kuvakollaasia tähän postaukseen siitä syystä. Ei aiheesta sen enempää, mutta saa antaa vinkkiä, mikä olisi kohtalaisen hyvä (ja ilmainen) kuvankäsittelyohjelma Macille! Picasaa en välttämättä haluaisi asentaa uudelleen.

2 kommenttia:

  1. Minusta kynällä tulee kauniimpi rajaus, tuo toinen on myös nätti , Cleopatramainen!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä olen. Arkenä käytän aina kynää, koska se jotenkin "mukautuu" luomelle paremmin, mutta joskus on kiva kokeilla tuollaista skarpimpaa rajausta geelillä. Nestemäistä rajaustussia en edes omista. :)

      Poista

Ilahdutit kommentillasi! Kiitos!