torstai 24. lokakuuta 2013

Kalsiumia ja deetä

Omaan minimalistisen linjan mitä tulee vitamiineihin ja ravintolisiin. Luotan lääketieteellisiin tutkimuksiin enkä halua käyttää mitään ylimääräisiä tabletteja tai jauhoja elleivät ne ole välttämättömiä. Ei siis ns. super foodeja minulle, kiitos! Kukin tokin tavallaan, tämä on vain oma valintani.

Pohjolassa kun eletään, ei aurinkoa paljon keskitalvella nähdä. Olenkin aloittanut jo D-vitamiinikuurin. Sen tarpeellisuudesta ei liene kiistaa. Tällä kertaa valitsin tuotteen, josta saan myös kalsiumia. Tutkimusten mukaan suomalaisilla on siitäkin puutetta. Itse syön jogurttia päivittäin, mutta siinä kalsiumsaantini melkein onkin, joten koen parhaaksi luustoni kannalta ottaa sitä myös purutablettina.

Monet käyttävät myös omega3-valmisteita ja monia muitakin. Mites te? :)

D-vitamiini on tärkeää! :)

6 kommenttia:

 1. Mulla on aivan sama suhtautuminen! Ihan virkistävää että joku muukin on samaa mieltä, kun blogeissa tuntuu pääasiassa olevan edustettuna täysin toinen äärilaita... Mulle tulee kalsiumia yllin kyllin ruuasta, mutta D-vitamiinia syön myös. Mulla on samassa kapselissa lisäksi OMEGA3: senkään imeytymistehosta lisäravinteena ei mitään superrohkaisevia tutkimuksia ole, mutta koska mies on allerginen kalalle tulee sitä itsekin syötyä todella harvoin. Siksi ajattelin että ei kai tuosta haittaakaan ole. Vajaa viikko sitten ostin myös sinkkitabletteja, joiden pitäisi auttaa iho-ongelmiin. Olen skeptinen, mutta epätoivoissani päätin kokeilla.... raportoin jos koen ihmeparantumisen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun äidillä on teoria, jonka mukaan tietyn alueen ihmiset hyötyvät eniten sillä alueella kasvavista ruoka-aineista. Olen aikalailla samaa mieltä. Musta on hassua, että jotkut syö esim. Etelä-Amerikasta roudattuja jauheita ynnä muita. Varsinkin kun suomalaisten marjojen ravintoarvot on paljon paremmat! Lisäksi hiukaan pelkään eri "purkkiaineiden" (oli ne sitten jauheita, tabletteja, kapseleita...) yhteisvaikutusta. Parempi vaan syödä puhdasta ja monipuolista RUOKAA! :)
   Ymmärrän kyllä tuon uteliaisuuden, ihan luonnollista. Mähän otan nyt biotiinia, mutta en mä kyllä edelleenkään huomaa mitään vaikutusta hiuksissa, joten nekin saa jäädä. Jos sä saat apua sinkistä, kerro ihmeessä! :)

   Poista
 2. No D-vitamiinia, kalsiumia ja rautaa kannattaa syoda, jos ruoasta tai auringosta ei saa tarpeeksi.
  Toi elinymparistoon liittyva ruokateoria on sinansa vaara, etta ihmiset ovat yhta rotua eivatka mitaan elaimia, jotka ovat mukautuneet tietynlaiseen elinymparistoon...mutta toki suomalaisista marjoista ja vihanneksista saa tarvittavat hivenaineet ja vitamiinit, jos syo monipuolisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät olekaan! Ajatuksena kai oli tuoreus ja paikallisuus (muoti-ilmiö tämä lähiruokakin, nykyään ei pysty syömään ottamatta kantaa johonkin, jaiks!).
   Olen itse miettinyt, että eikö muka pysty syömään terveellisesti ilman erilaisia purkki- tai jauhelisiä. Kaikki terveysblogit ja -lehdet ovat niitä täynnä. Toki jos jättää kaikki eläinperäiset tuotteet ja viljan pois tarvitsee enemmän miettiä ravintoaineiden saantia, mutta jos syö kohtuudella kaikkea...hmmm. Onko esim. spirulina muotiruokaa vai syödäänkö me kaikki sitä 20 vuoden päästä? Syöminen tuntuu olevan jotenkin "vaikeeta" nykyään (ehkä markkinointikikka). Osa superfoodailee, osa syö pelkkiä eineksiä... No, kai suurin osa on keskitien kulkijoita tässäkin ja kukin valitsee tietenkin itse miten sitä syö.

   Poista
  2. Joo, ei pitais liikaa miettia, mita syo tai tulee hulluksi. Liha sisaltaa antibiootteja, lohi on ihan taynna kaikkee kauheeta, siella teilla pain Itameren kalat on kuulemma edelleen radioaktiivisia, vihannekset ja hedelmat hyonteismyrkyilla pilattua, valmisruoat kemiallisesti valmistettuja keinotekoisista raaka-aineista...Eika suoraan sanottuna luomutuotteistakaan voi menna ihan takuuseen, jollei tieda tarkkaan milla farmilla niita kasvatetaan. Etta iik vaan!

   Poista

Ilahdutit kommentillasi! Kiitos!